Organizacija omare

Pozdravljena,

Upam, da si naredila vajo vizualizacije iz prvega dne našega izziva. 

Preden začneš z današnjo vajo, in sicer s praznjenjem in urejanjem tvoje garderobne omare, je zelo pomembno, da vizualiziraš, kakšen rezultat želiš doseči na koncu tega izziva. Tako boš postavila in definirala svoje standarde ter posledično točno vedela, kakšno novo garderobo si moraš ustvariti.

Torej, če si pripravljena, nadaljujva s kreiranjem tvoje “signature style” garderobe, da se boš počutila svobodno, samozavestno, razkošno, privlačno in hkrati zelo elegantno prav vsak dan.

 

Popolnoma te razumem, ko mi praviš, da si želiš biti uspešna tako v svojem zasebnem kot tudi v poslovnem življenju kot podjetnica ali zaposlena, kot žena ali partnerka in kot mama. In seveda se predvsem želiš izraziti kot ženska. In to lahko storiš tudi s svojim čudovitim videzom, saj se želiš počutiti dobro zase in za druge. Želiš si preiti na naslednjo stopnjo v svojem življenju in v svoje življenje vpeljati eleganco, prefinjenost, gracioznost, brezčasnost, razkošje … Ampak kako točno naj izgleda nova edinstvena različica tebe?

Pred oči si prikliči sliko sebe in vizualizacije, ki si jo naredila to je slika tvojih novih standardov. Super bi bilo, če bi te svoje standarde lahko zapisala, na primer: 

  • poleti nosim samo obleke,

  • v službi nosim samo obleke in čevlje s peto,

  • kadar grem z možem ali partnerjem ven, vedno izberem najlepša oblačila,

  • vedno nosim ujemajoče se spodnje perilo,

  • za vsak outfit izberem ujemajočo se torbico in čevlje,

  • vsak dan se naličim z rdečo šminko.

 

Za izvedbo današnje vaje oziroma naloge je zelo pomembno, da imaš pred očmi sliko sebe iz vizualizacije ter vse svoje standarde glede želenega videza zapisane, definirane in jasne. Spodbujam te, da se ne zadovoljiš z manj, kot narekuje tvoj novi standard, saj si vredna ženska; si kraljica na prestolu svojega življenja in sama zase vodiš svojo igro življenja. 

 

Pa začniva. Tokrat boš popolnoma izpraznila svojo garderobno omaro ter omaro s čevlji, nakitom in drugimi modnimi dodatki. Vse, kar imaš v svoji omari, zberi na svoji postelji, kavču oziroma na nekem kraju, ki ti to omogoča. Odstrani vse obešalnike in jih preglej ter obdrži samo tiste, ki so naravnost čudoviti in ki ne bodo poškodovali tvojih oblačil (na primer žičnati obešalniki). Kajti, taka kraljica kot si ti, želi, da je vsak detajl premišljeno izbran in lep. Omaro nato očisti z mokro krpo, morda negovalnim sredstvom in jo posesaj s sesalnikom. Nato prični analizirati vsak kos oblačila, obutve, nakita in se vprašaj, ali je to skladno s tvojo novo verzijo sebe. Preoblikuj svoj stil v stil ženske, ki si jo videla v vizualizaciji. Ta ženska, ki si dovoli le najboljše zase, si ti. Takrat resnično odsevaš vse tisto, kar si, kar je tvoja avtentična osebnost ter kar si definirala z vizualizacijo in pisanjem svojih standardov.

 

Za vsak kos oblačila ali dodatkov se vprašaj tudi, ali je primeren za tvojo postavo, ali je v pravi barvi zate glede na tvojo barvno sezono in ali izraža tvoj stilski arhetip. Vprašaj se tudi, kako se počutiš, ko imaš ta kos na sebi ali se počutiš mlajša ali starejša, ali je kos zastarel ali je sodoben, ali je primeren za odraslo žensko in ali morda sodi v neko tvoje preteklo obdobje, ki je že preživeto.

Nato vse zbrane kose loči na 3 kupe, in sicer:

  1. Vse, kar ostane s tabo: je popolno, popolnoma se ti prilega, ustreza tvojim standardom.

  2. Vse, od česar se boš ločila: morda to podariš prijateljici, društvom za pomoč ali pa prodaš. Bodi kreativna in najdi najboljši način, kam bodo odromali ti predmeti. Vendar se od njih poslovi takoj ne oziraj se nazaj in predvsem ne hrani jih za “dobre čase, ki prihajajo” (za čas, ko boš shujšala, ali za čas, ko bodo ti predmeti zopet postali priljubljeni in v trendu).

  3. Vse, kar boš popravila, uredila: to so dobri kosi, vendar potrebujejo čiščenje ali popravilo. Morda moraš zamenjati zadrgo in gumbe ali pa drugače zarobiti oblačilo, ga morda skrajšati ali podaljšati. Svetujem ti, da v svojem okolišu najdeš dobro šiviljo, ki ji boš lahko zaupala.

 

To je odlična vaja, kjer se boš morala pogovoriti sama s seboj in se bodriti, da izbereš kose glede na tvojo novo verzijo sebe. Da torej aktiviraš lastnosti in mišljenje sebe, ki je tvoja najboljša ali preprosto naslednja verzija. Svetujem ti, da čiščenje omare opraviš v enem dnevu in se tako izogneš motečim kupom po stanovanju in nepotrebnemu neredu. Za cilj si zadaj, da boš to nalogo zaključila do večera in se tudi pohvali, da si nalogo opravila v enem dnevu. Praznovala boš lahko, ko prideva do vaje, v kateri boš sestavljala svoj shopping list.

 

Tokratna naloga je za veliko žensk najtežja, saj smo tudi čustveno navezane na določene kose oblačil in včasih je vse prej kot lahko spremeniti se oziroma narediti nekaj drugače. Motivirati se, da to resnično narediš, tudi ni najlažje, zato te povabim, da za pomoč pokličeš mene in v diskretnosti tvojega doma lahko to naredim zate oziroma skupaj s tabo. 

Na tej povezavi lahko rezerviraš svoj termin ne glede na to, v katerem koncu Slovenije živiš. Priporočam ti, da si za to nalogo vzameš prosto dopoldne, nekaj za posladkat pa prinesem jaz.

Se vidiva?

Objem, Silvija

Deli: