Ženske, zaposlene na vodilnih položajih, samostojne podjetnice ali žene oziroma partnerke poslovnežev si želimo ustvariti svojo značilno podobo – svoj “signature style”, ki bo tako poseben kot smo me same, hkrati pa dobro načrtovan. Take ženske organiziramo in planiramo svoj cilje in vsakdan, saj si želimo biti uspešne na vseh področjih svojega življenja ter ohranjati dobro razmerje med poslovnim in prostim časom. Želimo se počutiti samozavestno, privlačno, v koraku s časom in biti usklajene s svojo edinstveno osebnostjo. 

V naslednjih petih objavah na blogu boš lahko sledila načrtu, ki te bo v petih korakih, ki jih lahko izvedeš v le petih dneh, popeljal do urejene in organizirane garderobne omare, v kateri boš imela vedno dovolj izbire. Tvoja garderoba bo postala zakladnica vseh lepih oblačil, čevljev in modnih dodatkov, ki bodo izražali prav tebe, tvojo osebnost, energijo in karizmo, tvoj stilski arhetip ter bodo popolni za tvojo postavo. 

 

Ti koraki so naslednji:

  1. vizualiziraš svojo novo podobo,

  2. izprazniš garderobno omaro in vse, kar je v njej, ločiš na tri različne kupe,

  3. vse kose, ki si jih obdržala, urediš, da bodo negovani, ohranjeni in osveženi,

  4. pripraviš popolne outfite,

  5. napišeš shopping list manjkajočih kosov.

 

V tem blogu začnimo s prvim korakom, ki bo postavil temelj vsem nadaljnjim aktivnostim te naloge, tega izziva, v katerega se boš podala pod mojim vodstvom. 

 

Vizualizacija

Vodila te bom, da si boš vizualizirala žensko, ki jo želiš izraziti s svojim zunanjim videzom in skoraj prepričana sem, da se v ta izziv podajaš kot ženska, ki je doživela ali še doživlja spremembe v svojem življenju. Morda se po porodniškem dopustu vračaš na delo, morda si zamenjala delovni položaj v podjetju, kjer si zaposlena, najbrž se povzpenjaš po poslovni ali družbeni lestvici. Najbrž se ti v življenju dogaja nekaj, kjer se spreminjaš kot ženska ali si poklicana k spremembi, zato v sebi slišiš klic po urejanju ali preurejanju garderobe. Tukaj sem, da ti pomagam doseči želeni rezultat in ta je imeti bolj urejeno, elegantno, prefinjeno in privlačno podobo. Seveda to za vsako žensko pomeni nekaj drugega, pa vendar se mora tvoj nov eleganten slog ujemati glede barv, stila in kroja ter najpomembneje – ujemati se mora s tvojo edinstveno osebnostjo.

Povabim te, da narediš vizualizacijo svojega novega elegantnega videza. Ker bi bilo dobro, da medtem zapreš oči, ti predlagam, da si naslednjo vizualizacijo prebereš na glas, jo posnameš in nato predvajaš, da boš lahko sproščena in boš z zaprtimi očmi poslušala. Vodila te bom skozi vajo, kjer želim, da si sproščena in navdušena, saj bova v naslednjih 5 korakih skupaj naredili popolno preobrazbo tvoje garderobe. Če boš opravila vse naloge kot sem ti jih zastavila, boš resnično spremenila svoj videz. Svoj look boš preoblikovala tako, da boš prešla na naslednjo stopnjo, na stopnjo prefinjenosti in večne elegance. 

 

Zapri oči

Najprej zapri oči in si predstavljaj, da stojiš pred velikim ogledalom z zlatim okvirjem in se gledaš vanj. Tvoja drža je zelo samozavestna, ravna in sproščena, ramena so sproščena, tvoj pogled je usmerjen naravnost. Zdi se ti, da te navzgor drži tanka svilnata nitka in počutiš se lahkotno, kot baletka. Nasmejana si, ker si v tem trenutku ponosna nase, globoko znotraj sebe veš, da si zdaj resnično zaslužiš nekaj časa zase. Na sebi imaš najlepšo obleko, ki je kakovostna, lepo oblikovana, negovana, morda v črni ali beli, ali celo v rdeči barvi.

Tvoja pričeska je popolna. Je sijoča in oblikovana, lasne konice so zdrave in polne, tvoji lasje imajo izjemno svež vonj. Na sebi nosiš čudovit nakit, luksuzne uhane in zapestnice, naličena si. Tvoj make up je diskreten, podlaga se popolnoma ujema s tvojo poltjo in tvoje oči izžarevajo magnetičnost. Tvoje ustnice so polne, negovane, obarvane z rdečo šminko. Ko se tako gledaš v ogledalo, v njem vidiš uspešno žensko, žensko, ki je drugim lahko vzor, žensko, ki jo vsi gledajo z občudovanjem. 

Čutiš, da v sebi nosiš zaklad, najdragocenejšo stvar, ki jo imaš, ker si srečna, pomirjena in verjameš vase. Ponosna si nase, do sebe čutiš ljubezen in znaš si dajati. In tako si našla način, kako lahko resnično daješ tudi svoji družini in vsem, ki te obkrožajo. Zase ustvarjaš svet, kjer živiš svoje poslanstvo, kjer živiš svojo ženstvenost. Sedaj živiš svoj namen in ko se gledaš v ogledalu, si reci: “Čudovita si in tako lepo si urejena, vse ti pristaja.”

Dotakneš se svoje obleke in dotik je mehak, nežen, svilnat. Občutiš samozavest, zdaj tudi navzven izražaš svojo osebnost, svojo nežnost in milino. Pogledaš še svoje čevlje in na svojih nogah vidiš udobne visoke pete znanega modnega kreatorja. To so čevlji, o katerih si vedno sanjala. Predstavljaj si čudovito torbo v roki in občuti, kako dober je občutek, da jo nosiš na rami ali v zapestju. V tej torbici je vse, kar potrebuješ, da imaš vedno vse pri roki. Še enkrat se poglej v ogledalo in si reci: “Rada te imam, jaz bom vedno poskrbela zate, pomembna si zame, zaslužiš si vse, kar je zate najbolj čudovito. Zaslužiš si čas zase, zaslužiš si počutiti se elegantno, ker to ti si.” Sedaj lahko začutiš svoje telo in odpreš oči.

 

Zapiši, kar si videla, občutila, se dotaknila, zavohala in slišala 

Sedaj odpreš oči in narediš en vdih in izdih. V zvezek ali dnevnik si zapiši, kaj si videla v tej kratki vizualizaciji in kaj si občutila, ko si se videla tako urejeno. Nato si napiši, kako se boš počutila, če tega ne boš dosegla, če te podobe iz vizualizacije ne boš udejanila. Kakšna bo bolečina, kaj se bo zgodilo, če se ne boš posvetila temu, da se preleviš v organizirano in  elegantno žensko, ki si jo videla v ogledalu. 

Napiši še, katere zvoke si slišala, morda zvok svoje obleke ali čevljev? Kaj si zavohala? Se spominjaš vonja svojih las, svojega parfuma? Morda vonja usnja, če si nosila usnjeno torbico ali rokavice? Zapiši še, kakšen je bil dotik, ko si se dotaknila svoje obleke, svojih las, nakita. Ta zapis je zelo pomemben, saj predstavlja osnovne občutke, ki jih boš začutila po koncu najinega skupnega projekta preurejanja tvoje podobe.

Zelo vesela bom, če mi boš svoja opažanja in uvide napisala na silvija@silvijacernac.com, saj preberem prav vsak mail in na vsakega tudi odgovorim. 

 

Lepo bodi in objem do naslednjič.

 

Ciao carissima.

Deli: